Waarom beginnen met
Social Media?
Waarom zou je Social Media nou zakelijk inzetten? Wat zijn de grootste voordelen en wat kan je er uit halen? Dat vertellen we je graag.
addmark-blog-social-media
Social Media, waarom begin je er mee?

22 september 2004 is de dag dat Hyves is opgericht en heeft Nederland een eerste echte kennismaking met Social Media. Inmiddels is er veel veranderd in de jaren, maar is Social Media niet meer weg te denken uit ons leven.

Maar waarom zou je Social Media nou zakelijk inzetten? Wat zijn de grootste voordelen en wat kan je er uit halen? Dat vertellen we je graag.

Social Media zorgt voor naamsbekendheid en herkenning.

De recente cijfers van het volledige landschap van Social Media laten zien dat Facebook nog steeds de grote winnaar is. Samen met Instagram en WhatsApp hebben zij een enorm aandeel. Interessant dus om je doelgroep hier te bereiken. Desalniettemin is het van belang om allereerst goed naar je Social Strategie te bekijken. Wat straal je uit als merk en wat wil je overbrengen zijn belangrijke vragen, maar aan de andere kant is er dus nog je potentiële doelgroep om rekening mee te houden.

Mits je bovenstaande goed inricht kan Social Media binnen de Customer Journey van ongekende waarde zijn. Binnen het See – Think – Do – Care model zit Social Media verweven door alle fasen van dit model.

De fasen binnen het model doorloopt iedere (potentiële) klant en het is zaak deze te herkennen. Zo kun je inspelen op het juiste moment van de klantreis.

Met het posten van berichten op je pagina’s zorg je ervoor dat je top of mind blijft. Door herkenning in je beelden terug te laten komen en een unieke contentstrategie aan te houden, maak je het heel herkenbaar voor mensen.

Het posten op je pagina al dan niet in combinatie met advertising zorgt voor impact. Of het nu zorgt voor bereik, engagement, kliks, conversies of leads; uiteindelijk draagt het bij in de gehele klantreis.

Maar zorg wel dat je nadenkt over een goede strategie; anders schiet je alsnog met hagel! Wij helpen je graag met het Social Media Beheer of Social Media Advertising. Neem gerust eens vrijblijvend contact op om jouw uitdaging te bespreken.

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.