Google Data Studio

Google Data Studio

 

Binnen je onderneming ben je vaak bezig met het verzamelen van data. Deze informatie gebruik je om marketingcampagnes te analyseren of websiteverbeteringen door te voeren. Vaak worden verschillende programma's gebruikt voor het verzamelen en inzichtelijk maken van data. Dit kan echter eenvoudiger! Google Data Studio is een gratis tool van Google die helpt om data om te zetten naar gedetailleerde rapporten en dashboards. Wat kan je zoal met deze interessante rapportagetool en welke voordelen levert je dit op? AddMark vertelt je er alles over!

AddMark-Google-Data-Studio

Wat is Google Data Studio?

Google Data Studio bestaat al sinds 2016, maar was eerst onderdeel van Google Analytics 360 Suite. Het is een aparte en gratis tool - en draagt inmiddels de naam 'Looker Studio'- waarmee je data uit verschillende bronnen verzamelt. Naast data afkomstig van Adwords, Search Console en Google Analytics, kan je ook data generen uit social media en andere externe bronnen. Data visualiseer je voor je medewerkers en teams door middel van tabellen, grafieken en diagrammen. Een data rapportage roep je al op met slechts een paar muisklikken. Belangrijke gegevens heb je dus binnen enkele seconden binnen handbereik.

Wat is het nut van een datastudio van Google?

Het gebruik van Google Data Studio is om meerdere redenen van toegevoegde waarde voor je onderneming. Open je een rapportage of wijzig je het datumbereik van een specifieke rapportage, dan worden resultaten live geüpdatet. Dit betekent dat belangrijke gegevens altijd up-to-date zijn. Bovendien zijn vandaag de dag veel cijfers beschikbaar, maar met Google Data Studio verlies je nooit de rode draad. Daarnaast zorgt deze slimme tool voor een duidelijk overzicht van de verschillende gegevensbronnen en dit levert je veel extra tijd op.

AddMark-Opleveren

Wat levert Google Data Studio jou op?

Laat AddMark je vier redenen geven waarom je deze tool absoluut moet gebruiken voor je onderneming:

1. Je beschikt over meerdere gegevensbronnen in één handig dashboard of rapport;
2. Je maakt inzichtelijk wat de prestaties zijn van je marketingactiviteiten op het wereldwijde web;
3. Je maakt een rapportage extra aantrekkelijk door het integreren van je eigen huisstijl en logo;
4. Je visualiseert data met cijfers waardoor ook voor jouw team de achterliggende inzichten duidelijk worden.

Wil je een dashboard van Google Data Studio oproepen en het management laten zien hoe je bedrijf online scoort? Google Data Studio maakt het inzichtelijk!

Reviews van onze klanten

dolf-ebskamp
Dolf DNA United Forwarders

Motto van ons bedrijf: "Whatever it takes, we take it there!!". Heel fijn dat de werkwijze van onze partner Addmark in Goes (HubSpot CRM Marketing & Sales & Service) hier volledig op aansluit. Eerste fase (na een supervoorbereiding) in 2 weken voor mekaar, naadloos overgestapt met onze Salesafdeling op HubSpot.

logo-tiny-rebel
Team Tinyrebel Tinyrebel

Het werken met Addmark hebben wij als erg prettig ervaren. Vooral de Hands on mentaliteit werkt erg plezierig. Onze Website en Brochure zijn volledige door Addmark onderhanden genomen naar een wat meer rebelse insteek.

insocial logo
Monique Insocial

Wij werken nog steeds samen met Addmark en het is een prettige marketing/HubSpot partner. Samen werken wij aan constante optimalisaties en features voor onze organisatie binnen de marketing hub. Ook ondersteunen zij ons met onze SEO doelstellingen. Dit verloopt allemaal goed en ze denken altijd met ons mee!

review-gbg-logo
GBG

Wat een mooi bedrijf om mee samen te werken, twee jonge ondernemers die voor meer dan 100% klaarstaan voor hun klanten. Ze denken mee, zijn flexibel en enorm gedreven en enthousiast. Een echte aanrader om je bedrijf online goed in de markt te zetten!

review-dirk-neemdirk
Dirk NeemDirk

De keuze voor AddMark is een duidelijke keuze. Ze pakken je ideeën op en maken het zichtbaar. Van a-z hebben ze me meegenomen in de stappen die zij wilde maken voor NeemDirk. Achter het merk NeemDirk zit een hoop data welke ze op een Jip&Janneke manier kunnen vertalen naar mij. Ze kunnen achter de schermen dagelijks aan de knoppen draaien zodat het resultaat sneller kan worden geboekt. Kortom de doelstelling wordt uit handen gegeven en misschien wel sneller bereikt dan we ooit hadden gedacht.

carel-call-to-action

Starten met Google Data Studio? Contacteer AddMark!

Meer halen uit je marketingprestaties door data van verschillende bronnen inzichtelijk te maken? Ga succesvol van start met Google Data Studio (Looker Studio) en gebruik de slimme tool van Google om data te visualiseren in rapportages en dashboards. Programmeerkennis is niet nodig, maar een duwtje in de goede richting kan beslist geen kwaad. Gelukkig staat het team van AddMark altijd voor je klaar. Vertel daarom jouw unieke verhaal met gegevens en roep de hulp in van onze marketeers om je marketingcampagnes te verfijnen!

Afspraak maken →