Buyer persona

Buyer persona

Om het vertrouwen van jouw klanten te winnen is het belangrijk dat je weet wie jouw doelgroep is. Daarnaast wil je ook de juiste personen benaderen en waardevolle content sturen. Gedetailleerde informatie over een klant of prospect is belangrijk en daarom is het cruciaal om goede buyer persona’s te ontwikkelen.

addmark-buyer-persona

Wat is een buyer persona?

Buyer persona’s worden gemaakt op basis van gedetailleerde gegevens van je belangrijkste doelgroep. Met de data uit de huidige systemen, enquêtes en interviews achterhaal je de belangrijkste inzichten en creëer je verschillende buyer persona’s. Dit is een semi-fictieve afspiegeling van de ideale klant en vormt samen één klantbeeld.

Dit klantbeeld maakt het mogelijk om marketing en sales werkzaamheden juist af te stemmen op de doelgroep. Persona’s zorgen ervoor dat jouw doelstellingen aansluiten bij de fase in de buyer journey. Hierdoor behaal je meer resultaat met minder inspanning.

Buyer persona voorbeeld

Onderdelen van een buyer persona

Het ontwikkelen van buyer persona’s is een investering. Het kost tijd en inspanning, maar is een belangrijk onderdeel om in kaart te hebben voor je digitale marketingstrategie. Onderdelen die waardevol zijn om mee te nemen bij de ontwikkelingen van buyer persona’s zijn als volgt:

1. Demografische gegevens

2. Functie

3. Doelen

4. Uitdagingen

5. Informatie vinden

6. Communicatie

7. Social Media

addmark-over-ons-1

Gebruik jouw persona’s

De content strategie aansluiten op jouw buyer persona’s zorgt voor relevantie en meer resultaat. Zodra de doelgroep inzichtelijk is, pakken we dit als basis om passende content te bedenken. Dit begint bij het selecteren van de juiste communicatiemiddelen. Per doelgroep kan het communicatiemiddel en/of -kanaal verschillen. Door dit af te stemmen op de doelgroep wordt de juiste content vorm bepaalt. Inhoudelijk wordt de content vervolgens gebaseerd op de eigenschappen, interesses en wensen van de doelgroep. Op deze manier wordt de juiste content op verschillende touchpoints in de customer journey getoond.

Reviews van onze klanten

dolf-ebskamp
Dolf DNA United Forwarders

Motto van ons bedrijf: "Whatever it takes, we take it there!!". Heel fijn dat de werkwijze van onze partner Addmark in Goes (HubSpot CRM Marketing & Sales & Service) hier volledig op aansluit. Eerste fase (na een supervoorbereiding) in 2 weken voor mekaar, naadloos overgestapt met onze Salesafdeling op HubSpot.

logo-tiny-rebel
Team Tinyrebel Tinyrebel

Het werken met Addmark hebben wij als erg prettig ervaren. Vooral de Hands on mentaliteit werkt erg plezierig. Onze Website en Brochure zijn volledige door Addmark onderhanden genomen naar een wat meer rebelse insteek.

insocial logo
Monique Insocial

Wij werken nog steeds samen met Addmark en het is een prettige marketing/HubSpot partner. Samen werken wij aan constante optimalisaties en features voor onze organisatie binnen de marketing hub. Ook ondersteunen zij ons met onze SEO doelstellingen. Dit verloopt allemaal goed en ze denken altijd met ons mee!

review-gbg-logo
GBG

Wat een mooi bedrijf om mee samen te werken, twee jonge ondernemers die voor meer dan 100% klaarstaan voor hun klanten. Ze denken mee, zijn flexibel en enorm gedreven en enthousiast. Een echte aanrader om je bedrijf online goed in de markt te zetten!

review-dirk-neemdirk
Dirk NeemDirk

De keuze voor AddMark is een duidelijke keuze. Ze pakken je ideeën op en maken het zichtbaar. Van a-z hebben ze me meegenomen in de stappen die zij wilde maken voor NeemDirk. Achter het merk NeemDirk zit een hoop data welke ze op een Jip&Janneke manier kunnen vertalen naar mij. Ze kunnen achter de schermen dagelijks aan de knoppen draaien zodat het resultaat sneller kan worden geboekt. Kortom de doelstelling wordt uit handen gegeven en misschien wel sneller bereikt dan we ooit hadden gedacht.

Afspraak Carel

Wil je aan de slag met buyer persona's?

AddMark helpt jou bij het in kaart brengen van jouw buyer persona's en het creëren van juiste content. 

Plan vrijblijvend een afspraak in met Carel

Afspraak maken →