Affiliate marketing

Affiliate marketing

Dit is een vorm van marketing waarbij affiliates publishers inzetten om hun producten/diensten te promoten. Het werken met affiliate partners kan een bedrijf tijd besparen die ze anders aan promotieactiviteiten kwijt waren. Affiliate marketing kan een goede aanvulling zijn op je eigen marketingactiviteiten. Met de juiste affiliate partners kan het namelijk zorgen voor extra conversies en naamsbekendheid.

Affiliate Markeitng

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een marketingvorm waarbij externe partijen, publishers, jouw product/dienst promoten. Deze vorm van marketing kan voor zowel het bedrijf waarvoor wordt gepromoot als de affiliate partner zeer aantrekkelijk zijn.

Publishers promoten bij hun publiek jouw product of dienst en sturen mensen door naar jouw website. Wat is het voordeel voor deze publishers?

Publishers verdienen voor een verkoop die via hen is gegenereerd, ook wel cost per sale genoemd. Of de verkoop gedaan is dankzij de promotieactiviteiten van een affiliate partner is na te gaan via trackinglinks.

Trackinglinks voor je affiliates

Door het gebruik van persoonlijke trackinglinks voor je affiliate partners kun je nagaan welke publisher gezorgd heeft voor de desbetreffende conversie. Wanneer klanten een aankoop doen dankzij deze affiliate partner krijgen zij hier een commissie voor. Dit is in de meeste gevallen een vast affiliate percentage van het verkoopbedrag.

Waardevolle affiliate partners

Hoe kom je aan waardevolle affiliate partners?

Je kan als bedrijf inschrijven bij affiliate networks zodat je vindbaar bent voor publishers. Zij kunnen bij interesse in jouw bedrijf een trackinglink aanvragen zodat ze affiliatepartner kunnen worden.

Je kunt er ook voor kiezen om het heft in eigen handen te nemen en actief opzoek te gaan naar affiliate partners die je passend vindt voor je bedrijf. Denk hierbij aan vloggers en bloggers die actief zijn in jouw branche of een doelgroep bereiken die je ook wenst te bereiken.

 

Affiliate kanalen

Kanalen waar affiliate partners doorlinken naar je product/dienst kunnen erg wisselend zijn. Zo is het voor een bekende vlogger handig om linkjes bij de vlogs, in YouTube te vermelden. Maar voor een blogger met een goed lopende blog is het de beste optie om te kiezen voor doorlinken in de blogs.

Andere opties om affiliate marketing in te zetten zijn: een affiliate site, social mediakanalen en email berichten.

Reviews van onze klanten

dolf-ebskamp
Dolf DNA United Forwarders

Motto van ons bedrijf: "Whatever it takes, we take it there!!". Heel fijn dat de werkwijze van onze partner Addmark in Goes (HubSpot CRM Marketing & Sales & Service) hier volledig op aansluit. Eerste fase (na een supervoorbereiding) in 2 weken voor mekaar, naadloos overgestapt met onze Salesafdeling op HubSpot.

logo-tiny-rebel
Team Tinyrebel Tinyrebel

Het werken met Addmark hebben wij als erg prettig ervaren. Vooral de Hands on mentaliteit werkt erg plezierig. Onze Website en Brochure zijn volledige door Addmark onderhanden genomen naar een wat meer rebelse insteek.

insocial logo
Monique Insocial

Wij werken nog steeds samen met Addmark en het is een prettige marketing/HubSpot partner. Samen werken wij aan constante optimalisaties en features voor onze organisatie binnen de marketing hub. Ook ondersteunen zij ons met onze SEO doelstellingen. Dit verloopt allemaal goed en ze denken altijd met ons mee!

review-gbg-logo
GBG

Wat een mooi bedrijf om mee samen te werken, twee jonge ondernemers die voor meer dan 100% klaarstaan voor hun klanten. Ze denken mee, zijn flexibel en enorm gedreven en enthousiast. Een echte aanrader om je bedrijf online goed in de markt te zetten!

review-dirk-neemdirk
Dirk NeemDirk

De keuze voor AddMark is een duidelijke keuze. Ze pakken je ideeën op en maken het zichtbaar. Van a-z hebben ze me meegenomen in de stappen die zij wilde maken voor NeemDirk. Achter het merk NeemDirk zit een hoop data welke ze op een Jip&Janneke manier kunnen vertalen naar mij. Ze kunnen achter de schermen dagelijks aan de knoppen draaien zodat het resultaat sneller kan worden geboekt. Kortom de doelstelling wordt uit handen gegeven en misschien wel sneller bereikt dan we ooit hadden gedacht.

sander-call-to-action

Benieuwd naar affiliate marketing?

Bij AddMark helpen we je met het behalen van meer conversies doormiddel van affiliate marketing.

Plan vrijblijvend een afspraak in met Sander

Afspraak maken →