Marketingstrategie

Marketingstrategie

Klanten bereiken, producten verkopen en jouw bedrijf op de kaart zetten: je wilt het allemaal. Maar waar begin je? Een goede marketing strategie is hierbij onmisbaar en geeft houvast. Welke doelgroepen wil je aanspreken? Welke middelen zet je in? En hoe werken deze samen? Door een marketingstrategie te verwerken in een duidelijk en overzichtelijk marketingplan kun je gericht te werk gaan.

Marketingstrategie

Een marketingstrategie is de basis

Je kunt natuurlijk lukraak middelen inzetten, maar behaal je dan wel de juiste doelstellingen? Met de juiste marketingplannen zorg je ervoor dat je met alle middelen hetzelfde doel nastreeft.

De marketing strategie legt de basis om de inzet van je kanalen te bepalen. Zodoende wordt de effectiviteit vergroot. Doordat we gebruik maken van data en deze toepassen binnen matrixen, inzicht vergaren in de customer journey en de SMART doelen bepalen, zorgen we voor een waterdichte online marketingstrategie.

Marketingplan

Overzicht door een marketingplan

Met een online marketing strategie die verwerkt is in een overzichtelijk marketingplan bepaal je:

  • SMART doelstellingen
  • Budgetverdeling
  • Analyse

Op deze manier werk je hand in hand met data. Door binnen je campagnes vervolgens de juiste mix van kanalen toe te passen en de juiste boodschap bij de juiste doelgroep te brengen, levert je mediabudget het meeste op. Door het gebruik van data stuur je op de juiste manier je campagnes bij.

Een strategisch marketingplan voor de toekomst

Met een strategisch marketingplan ben je klaar voor de toekomst. Door een kwartaal- en jaarplanning te maken van je marketing kun je doordachte beslissingen maken als het gaat om timing, budget en middelen. 

Binnen een jaarplanning geef je aan welke campagnes je wilt opzetten, wie er verantwoordelijk voor is en wanneer het uitgevoerd dient te worden. 

Met een kwartaalplanning ga je nog een stapje verder. Binnen deze marketingplanning maak je namelijk een concreet plan met heldere deadlines. Op deze manier worden campagnes op de juiste momenten gelanceerd en kunnen resultaten worden geanalyseerd om campagnes bij te sturen.

Marketing Strategie

Tijd om te evalueren

Bij het creëren van een marketingstrategie en vervolgens het opstellen van een strategisch marketingplan is het belangrijk om elke maand scherp te blijven. Het analyseren en evalueren van resultaten is daarbij belangrijk. Data is hierin doorslaggevend. Met de juiste data kun je de juiste beslissingen nemen om zodoende de beste resultaten neer te zetten!

Reviews van onze klanten

dolf-ebskamp
Dolf DNA United Forwarders

Motto van ons bedrijf: "Whatever it takes, we take it there!!". Heel fijn dat de werkwijze van onze partner Addmark in Goes (HubSpot CRM Marketing & Sales & Service) hier volledig op aansluit. Eerste fase (na een supervoorbereiding) in 2 weken voor mekaar, naadloos overgestapt met onze Salesafdeling op HubSpot.

logo-tiny-rebel
Team Tinyrebel Tinyrebel

Het werken met Addmark hebben wij als erg prettig ervaren. Vooral de Hands on mentaliteit werkt erg plezierig. Onze Website en Brochure zijn volledige door Addmark onderhanden genomen naar een wat meer rebelse insteek.

insocial logo
Monique Insocial

Wij werken nog steeds samen met Addmark en het is een prettige marketing/HubSpot partner. Samen werken wij aan constante optimalisaties en features voor onze organisatie binnen de marketing hub. Ook ondersteunen zij ons met onze SEO doelstellingen. Dit verloopt allemaal goed en ze denken altijd met ons mee!

review-gbg-logo
GBG

Wat een mooi bedrijf om mee samen te werken, twee jonge ondernemers die voor meer dan 100% klaarstaan voor hun klanten. Ze denken mee, zijn flexibel en enorm gedreven en enthousiast. Een echte aanrader om je bedrijf online goed in de markt te zetten!

review-dirk-neemdirk
Dirk NeemDirk

De keuze voor AddMark is een duidelijke keuze. Ze pakken je ideeën op en maken het zichtbaar. Van a-z hebben ze me meegenomen in de stappen die zij wilde maken voor NeemDirk. Achter het merk NeemDirk zit een hoop data welke ze op een Jip&Janneke manier kunnen vertalen naar mij. Ze kunnen achter de schermen dagelijks aan de knoppen draaien zodat het resultaat sneller kan worden geboekt. Kortom de doelstelling wordt uit handen gegeven en misschien wel sneller bereikt dan we ooit hadden gedacht.

carel-call-to-action

Een goede fundering met een marketing strategie

Wij helpen graag met het neerzetten van een op data gestuurde strategie, zodat er een heldere strategie opgesteld kan worden.

Plan vrijblijvend een afspraak in met Carel.

Afspraak maken →