SEO Concurrentie Analyse

SEO Concurrentie Analyse

Hoe je scoort in de zoekmachines is een belangrijke graadmeter voor je onlinesucces. Daarom is een SEO-check analyse superbelangrijk. Hierbij onderzoek je hoe je het doet in de zoekmachines en wat er nodig is om hoger te ranken. Dit is dan ook hét uitgangsput voor al je onlinemarketingactiviteiten. Een SEO concurrentie analyse is een interessante vervolgstap, want het maakt duidelijk hoe jij presteert ten opzichte van je concurrent. Ben je op school nooit een ster in afkijken geweest? Laat dit maar over aan de onlinemarketeers van AddMark!

addmark-seo-concurrentie-analyse

Wat is een SEO concurrentieanalyse?

Een SEO concurrentieanalyse helpt jou om je onlinepositie te verbeteren. Op SEO-gebied wil je namelijk beter scoren dan alle concurrenten die ook in jouw niche actief zijn. Met een goede analyse breng je de activiteiten van je concurrentie in kaart met als doel ze te gebruiken voor je eigen marketingstrategie. Je móet weten wat er op de markt gebeurt om nieuwe leads aan te trekken. Door middel van een zorgvuldige analyse wordt snel duidelijk of jij een andere SEO-koers moet gaan varen om je concurrenten een stap voor te blijven.

Wat is het nut van een concurrentieanalyse SEO?

Een SEO concurrentie analyse is om meerdere redenen nuttig. AddMark zet de belangrijkste voordelen op een rij:

- Je leert je niche en je concurrenten beter kennen;
- Je verbetert je kansen bij het betreden van een nieuwe markt;
- Je verstevigt je koppositie in de onlinezoekmachines;
- Je stelt je SEO-koers bij als blijkt dat je concurrenten slimmer te werk gaan dan jij.

Een SEO concurrentie analyse is een uitstekende manier om andere ondernemers in jouw niche een spreekwoordelijke loer te draaien!

addmark-seo-concurrentieanalyse

Hoe maak je een SEO concurrentie analyse?

Nieuwsgierig hoe je concurrentie het bakt in jouw doelgroep? Start met een SEO concurrentie analyse. Hoe je dat doet? AddMark geeft uitleg:

1. Breng je SEO-concurrenten in kaart;
2. Doe een zoekwoordenonderzoek en kijk naar relevante zoekwoorden met een hoog zoekvolume;
3. Focus je op lange en specifieke zoekwoorden;
4. Analyseer de content van je concurrentie;
5. Check (back)links op kwantiteit en kwaliteit;
6. Onderzoek hoe je concurrent scoort op technische SEO.

De concurrentieanalyse SEO is een geweldige methode om je concurrenten beter te leren kennen. Bovendien helpt deze check je om websiteverbeteringen door te voeren zodat je beter gaat scoren in de zoekmachines.

Reviews van onze klanten

dolf-ebskamp
Dolf DNA United Forwarders

Motto van ons bedrijf: "Whatever it takes, we take it there!!". Heel fijn dat de werkwijze van onze partner Addmark in Goes (HubSpot CRM Marketing & Sales & Service) hier volledig op aansluit. Eerste fase (na een supervoorbereiding) in 2 weken voor mekaar, naadloos overgestapt met onze Salesafdeling op HubSpot.

logo-tiny-rebel
Team Tinyrebel Tinyrebel

Het werken met Addmark hebben wij als erg prettig ervaren. Vooral de Hands on mentaliteit werkt erg plezierig. Onze Website en Brochure zijn volledige door Addmark onderhanden genomen naar een wat meer rebelse insteek.

insocial logo
Monique Insocial

Wij werken nog steeds samen met Addmark en het is een prettige marketing/HubSpot partner. Samen werken wij aan constante optimalisaties en features voor onze organisatie binnen de marketing hub. Ook ondersteunen zij ons met onze SEO doelstellingen. Dit verloopt allemaal goed en ze denken altijd met ons mee!

review-gbg-logo
GBG

Wat een mooi bedrijf om mee samen te werken, twee jonge ondernemers die voor meer dan 100% klaarstaan voor hun klanten. Ze denken mee, zijn flexibel en enorm gedreven en enthousiast. Een echte aanrader om je bedrijf online goed in de markt te zetten!

review-dirk-neemdirk
Dirk NeemDirk

De keuze voor AddMark is een duidelijke keuze. Ze pakken je ideeën op en maken het zichtbaar. Van a-z hebben ze me meegenomen in de stappen die zij wilde maken voor NeemDirk. Achter het merk NeemDirk zit een hoop data welke ze op een Jip&Janneke manier kunnen vertalen naar mij. Ze kunnen achter de schermen dagelijks aan de knoppen draaien zodat het resultaat sneller kan worden geboekt. Kortom de doelstelling wordt uit handen gegeven en misschien wel sneller bereikt dan we ooit hadden gedacht.

carel-call-to-action

Versla je concurrent online met AddMark!

Wil je je SEO-inspanningen verbeteren en op tijd bijsturen om iedereen in jouw niche te slim af te zijn? Verbeter je positie met een SEO concurrentieanalyse en vraag AddMark om hulp. Wij zijn thuis in de wereld van zoekmachineoptimalisatie en hebben allerlei slimme tools die je helpen om een toppositie te bereiken en te behouden. Laat bijvoorbeeld een technische SEO-analyse uitvoeren door onze professionals. Maak daarom een afspraak met een van onze SEO-experts en ontdek wat wij voor je kunnen doen!

Afspraak maken →