Google Analytics

Google Analytics

Een marketingcampagne starten op basis van betrouwbare gegevens? Google Analytics helpt je om beslissingen te nemen op basis van verzamelde data. Deze handige tool geeft je heel wat verrassende inzichten over je websitebezoekers. Google Analytics wordt vaak gebruikt bij zoekmachineoptimalisatie, maar is ook prima in te zetten voor het bepalen van een marketingstrategie. Wat wordt er precies verzameld door Google Analytics en waarom is het analyseren van data relevant voor je website? AddMark vertelt je er alles over!

addmark-google-analytics

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis tool van Google die relevante informatie verzamelt over de bezoekers op je website. Vrijwel alle activiteiten naar, op en van je website zijn meetbaar en dus inzichtelijk te maken. Dit levert jou als website-eigenaar een schat aan informatie op waar je écht iets mee kunt. Je website is namelijk een krachtig instrument om nieuwe klanten aan te trekken. Je website constant verbeteren en je marketingactiviteiten meten? Google Analytics is dé manier om relevante informatie te verzamelen en meer verkeer te generen naar je website. Uiteraard sta je er niet alleen voor, want AddMark biedt jou alle ondersteuning die nodig is!

Waarom is data analyseren relevant?

Google Analytics of Data Analytics is om meerdere redenen interessant. We sommen een aantal redenen op:

- Je krijgt inzage in hoeveel bezoekers je website heeft;
- Je ontdekt uit welke regio de meeste bezoekers afkomstig zijn;
- Het wordt duidelijk via welke kanalen bezoekers op je website komen;
- Je ziet welke acties bezoekers opnemen op je website;
- Het wordt inzichtelijk welke webpagina's minder scoren en waarom bezoekers afhaken.

Er zijn nog veel meer redenen te benoemen waarom het analyseren van data meerwaarde heeft. AddMark licht het je graag toe in een persoonlijk gesprek.

addmark-webanalytics-google-analytics

Welke voordelen biedt Google Analytics?

Naast het verzamelen van waardevolle data levert Google Analytics ook voordelen op. AddMark vertelt je graag welke voordelen dat zijn:

1. Via een zogenaamde keywords rapportage zie je op welke sleutelwoorden je websitebezoekers zoeken;
2. Je krijgt een duidelijk beeld van je bezoekers: wie ze zijn, waar ze vandaan komen en waar ze naar op zoek zijn;
3. Naast inzicht in de verschillende verkeersbronnen, ontdek je ook hoe je webpagina's het doen bij bezoekers;
4. Het gebruik van Google Analytics is gratis en toch levert het veel zinvolle informatie op!

Reviews van onze klanten

dolf-ebskamp
Dolf DNA United Forwarders

Motto van ons bedrijf: "Whatever it takes, we take it there!!". Heel fijn dat de werkwijze van onze partner Addmark in Goes (HubSpot CRM Marketing & Sales & Service) hier volledig op aansluit. Eerste fase (na een supervoorbereiding) in 2 weken voor mekaar, naadloos overgestapt met onze Salesafdeling op HubSpot.

logo-tiny-rebel
Team Tinyrebel Tinyrebel

Het werken met Addmark hebben wij als erg prettig ervaren. Vooral de Hands on mentaliteit werkt erg plezierig. Onze Website en Brochure zijn volledige door Addmark onderhanden genomen naar een wat meer rebelse insteek.

insocial logo
Monique Insocial

Wij werken nog steeds samen met Addmark en het is een prettige marketing/HubSpot partner. Samen werken wij aan constante optimalisaties en features voor onze organisatie binnen de marketing hub. Ook ondersteunen zij ons met onze SEO doelstellingen. Dit verloopt allemaal goed en ze denken altijd met ons mee!

review-gbg-logo
GBG

Wat een mooi bedrijf om mee samen te werken, twee jonge ondernemers die voor meer dan 100% klaarstaan voor hun klanten. Ze denken mee, zijn flexibel en enorm gedreven en enthousiast. Een echte aanrader om je bedrijf online goed in de markt te zetten!

review-dirk-neemdirk
Dirk NeemDirk

De keuze voor AddMark is een duidelijke keuze. Ze pakken je ideeën op en maken het zichtbaar. Van a-z hebben ze me meegenomen in de stappen die zij wilde maken voor NeemDirk. Achter het merk NeemDirk zit een hoop data welke ze op een Jip&Janneke manier kunnen vertalen naar mij. Ze kunnen achter de schermen dagelijks aan de knoppen draaien zodat het resultaat sneller kan worden geboekt. Kortom de doelstelling wordt uit handen gegeven en misschien wel sneller bereikt dan we ooit hadden gedacht.

carel-call-to-action

Verbeter je marketingprestaties met Google Analytics

Wil je alles weten over Google statistieken? Big data via analytics verzamelen wordt steeds belangrijker, omdat het je van alles vertelt over je websitebezoekers én hoe ze jouw website ervaren. Focus jij je graag op je corebusiness, maar wil je wel goed scoren in de zoekmachines en je conversie verbeteren? Laat AddMark je helpen bij het inzetten van Google Analytics om goede resultaten te behalen. Plan vrijblijvend een afspraak of call in met een van onze SEO-specialisten!

Afspraak maken →