Social Media Marketing

Social Media Marketing

Social media is één van de belangrijkste marketingkanalen geworden om mensen te bereiken. Je bereikt niet alleen klanten of huidige volgers met social media, maar ook potentiële klanten en geïnteresseerden. Daarom is het essentieel om als bedrijf zichtbaar te zijn op deze kanalen.

addmark-growth-marketing

Waarom social media?

Om in contact te komen en blijven met je (potentiële) klanten is social media onmisbaar. Via de verschillende online kanalen ben je overal te vinden en bereikbaar voor iedereen. Facebook, Instagram, SnapChat, TikTok, Pinterest, LinkedIn, YouTube en Twitter zijn daarom belangrijk voor de bekendheid van jouw merk. Met de juiste inhoud, uitstraling en strategie zal je meer leads en klanten binnenhalen. 

social-media1

Hoe kunnen wij helpen?

Bij AddMark staan jouw doelen centraal. We kijken eerst samen naar wat jij wilt bereiken met jouw bedrijf en hoe jij daar de social media kanalen voor wilt inzetten. Het team van AddMark kan dan een juiste strategie daarop baseren. We maken een marketingplan gericht op jouw doelgroep. Daarbij beschrijven wij de functie van elk platform met ideeën voor passende content.  

Onze werkzaamheden

Social Media Beheer

Social media content strategie. Creatieve, duurzame en pakkende content.

Social Media Advertising

Gerichte campagnes op jouw doelgroep.

Social Media Strategie

Opstellen van een marketingplan. Visualisatie van jouw merk.

De voordelen van social media

Groot bereik

Bijna 90% van de Nederlanders (boven 15 jaar) zit op een social mediakanaal. Je kunt dus super veel mensen bereiken via social media. Vooral Facebook heeft een groot bereik met ongeveer 9 miljoen gebruikers in Nederland.

Interactie

Met social media is het makkelijk om interactie te krijgen. Het is een openbaar platform, dus iedereen kan berichten liken, delen en reageren. Ook kan je zelf reageren op berichten van jouw doelgroep om interactie te genereren. Persoonlijk contact met je doelgroep en klanten geeft vertrouwen.

Merkbekendheid

Door het grote bereik van social media en de interactie zal jouw bedrijf/merk sneller herkent worden. Zeker wanneer je een goede indruk maakt met de juiste content en uitstraling.

Meetbaar

Veel social media platforms hebben statistieken. Zo kan je zien welke berichten het goed doen, welk tijdstip ideaal is en met welke doelgroep je de meeste interactie hebt. Bij AddMark meten we deze informatie door en maken we hier een rapportage van. Zo kan je nog beter je strategie afstemmen op jouw doelgroep.

Snelheid

Social media verspreid berichten heel snel. Tegenwoordig zie je het nieuws eerder op de social mediakanalen dan op televisie of in de krant. Dit is dus de manier om het nieuws van jouw bedrijf te delen.

Lage kosten

Social media platforms zijn gratis te gebruiken. Hiermee kun je al een mooi resultaat realiseren. Op het moment dat je campagnes gaat inzetten worden hier advertentiekosten voor gerekend en kost dit geld. Het budget dat je hiervoor beschikbaar stelt heb je volledig in controle.

Actueel

Op social media kom je altijd de nieuwste informatie en berichten tegen. Zo blijft iedereen dus op de hoogte van het nieuws van jouw bedrijf.

Zoekmachine optimalisatie

Actief zijn op social media heeft een positieve invloed op SEO. Google herkent zoekwoorden en zal jouw berichten als relevant beoordelen wanneer er veel interactie is. Hoe populairder jouw bedrijf, hoe hoger de ranking in de zoekmachines.  

carel-call-to-action

Maak kennis met AddMark, we gaan graag met je in gesprek over social media marketing om te ontdekken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Plan vrijblijvend een afspraak in met Carel

Afspraak maken →