Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Search Engine Optimization is een vorm van performance marketing waarbij gefocust wordt op het verkrijgen van een hogere positie in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Zoekmachine optimalisatie komt eigenlijk bijna altijd terug in de marketingactiviteiten van een bedrijf. Dit is mede omdat het een kosteloze manier van adverteren is en goed is voor de kwaliteit van je website. Om goed te scoren door SEO-marketing moet je aandacht besteden aan verschillende aspecten. We vertellen je hier graag over.

SEO

Wat is SEO?

SEO (Search Engine Optimization) richt zich op het behalen van een hoge(re) ranking in zoekmachines. Een goede SEO-strategie bevat niet alleen kwalitatief sterke content maar houdt ook rekening met het technische aspect van een website. Daarnaast is SEO doorlopend en moet je voor het beste resultaat structureel hiermee bezig zijn.

Zoekmachines zoals Google en Bing worden daarnaast ook steeds slimmer. Belangrijk dus om de laatste ontwikkelingen in de gaten te houden en dit mee te nemen in de strategie. SEO-optimalisatie kost geen geld maar wel veel tijd. Om ervoor te zorgen dat je deze tijd goed investeert en ook werkelijk resultaat ziet is het belangrijk om op de juiste onderdelen te focussen.

site health

Technische SEO

Zoekmachines willen de best mogelijke resultaten voor zoekopdrachten aanbieden. Websites crawlen en evalueren aan de hand van verschillende factoren is voor zoekmachines noodzakelijk om dit voor elkaar te krijgen.

Het optimaliseren van het technische deel van de website is erop gericht om een goed werkende website neer te zetten met snelheid en gebruiksvriendelijk is voor de bezoeker. Je kunt nog zulke sterke content creëren maar wanneer je website niet goed functioneert zal je nooit optimale resultaten behalen. Daarom is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan het onderhouden en optimaliseren van je website.

addmark-over-ons

SEO-content

SEO content creatie en optimalisatie draait om het creëren van content die kwalitatief sterk is. Dit vormt de basis om nieuwe bezoekers aan te trekken. Wanneer de content aansluit bij de zoekintentie van de bezoeker, is de content relevant en wordt er meer SEO-waarde toegekend.

Bij het schrijven van teksten en gebruik van ondersteunende afbeeldingen en video’s is het van belang om verschillende factoren rekening te houden. Gebruik onder andere één koptekst, voeg waardevolle meta description toe en gebruik genoeg woorden.

Start met een zoekwoorden onderzoek

Voordat je start met het creëren van SEO-content is het belangrijk om inzicht te hebben in de zoekwoorden die aansluiten bij een organisatie én waar genoeg zoekvolume op is. Zo ga je gericht te werk en is het makkelijker om de juiste prioritering aan de content creatie te geven.

Het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek is heel effectief. Op deze manier kom je te weten welke zoekwoorden goed scoren en welke niet. Het is belangrijk dat je niet alleen goed scorende zoekwoorden op je website of landingspagina gebruikt maar dat ze ook bij je doelgroep passen. Op deze manier zal je met je SEO-content ook de mensen bereiken die je wenst te bereiken.

Meer tips voor jouw SEO-marketing?

Blog: 5 SEO tips voor jouw website

Resultaat op korte termijn?

SEO-marketing zorgt voor resultaat op de lange termijn. Wil je naast het werken aan je SEO-marketing ook resultaten op korte termijn? Dan is het interessant om Search Engine Advertising (SEA) in te zetten. Met de inzet van campagnes en budget zorg je dat direct bovenaan in de zoekresultaten te vinden bent bij zoekopdrachten die voor jouw organisatie interessant zijn.

Reviews van onze klanten

dolf-ebskamp
Dolf DNA United Forwarders

Motto van ons bedrijf: "Whatever it takes, we take it there!!". Heel fijn dat de werkwijze van onze partner Addmark in Goes (HubSpot CRM Marketing & Sales & Service) hier volledig op aansluit. Eerste fase (na een supervoorbereiding) in 2 weken voor mekaar, naadloos overgestapt met onze Salesafdeling op HubSpot.

logo-tiny-rebel
Team Tinyrebel Tinyrebel

Het werken met Addmark hebben wij als erg prettig ervaren. Vooral de Hands on mentaliteit werkt erg plezierig. Onze Website en Brochure zijn volledige door Addmark onderhanden genomen naar een wat meer rebelse insteek.

insocial logo
Monique Insocial

Wij werken nog steeds samen met Addmark en het is een prettige marketing/HubSpot partner. Samen werken wij aan constante optimalisaties en features voor onze organisatie binnen de marketing hub. Ook ondersteunen zij ons met onze SEO doelstellingen. Dit verloopt allemaal goed en ze denken altijd met ons mee!

review-gbg-logo
GBG

Wat een mooi bedrijf om mee samen te werken, twee jonge ondernemers die voor meer dan 100% klaarstaan voor hun klanten. Ze denken mee, zijn flexibel en enorm gedreven en enthousiast. Een echte aanrader om je bedrijf online goed in de markt te zetten!

review-dirk-neemdirk
Dirk NeemDirk

De keuze voor AddMark is een duidelijke keuze. Ze pakken je ideeën op en maken het zichtbaar. Van a-z hebben ze me meegenomen in de stappen die zij wilde maken voor NeemDirk. Achter het merk NeemDirk zit een hoop data welke ze op een Jip&Janneke manier kunnen vertalen naar mij. Ze kunnen achter de schermen dagelijks aan de knoppen draaien zodat het resultaat sneller kan worden geboekt. Kortom de doelstelling wordt uit handen gegeven en misschien wel sneller bereikt dan we ooit hadden gedacht.

sander-call-to-action

SEO voor jouw bedrijf?

AddMark adviseert en ondersteunt jouw organisatie graag.

Plan vrijblijvend een afspraak in met Sander

Afspraak maken →