blog
26 augustus, 2020 3 minuten leestijd

De nieuwste instagram updates: augustus 2020

Carel Schrier Carel Schrier
(BlogAuthor: { "avatar" : "https://app.hubspot.com/settings/avatar/4b22bd36287d9b0dabee64c969ccb94c", "bio" : "Hoi ik ben Carel! Online marketeer, altijd bezig met vernieuwing en ontwikkeling!", "cdnPurgeEmbargoTime" : null, "cosObjectType" : "BLOG_AUTHOR", "created" : 1585427895884, "deletedAt" : 0, "displayName" : "Carel Schrier", "email" : "carel@addmark.nl", "facebook" : "https://www.facebook.com/addmarknl", "fullName" : "Carel Schrier", "gravatarUrl" : "https://app.hubspot.com/settings/avatar/4b22bd36287d9b0dabee64c969ccb94c", "hasSocialProfiles" : true, "id" : 27702927703, "label" : "Carel Schrier", "language" : "nl", "linkedin" : "https://www.linkedin.com/in/carelschrier/", "name" : "Carel Schrier", "portalId" : 7066865, "slug" : "carel-schrier", "translatedFromId" : null, "translations" : { }, "twitter" : "https://twitter.com/addmarknl", "twitterUsername" : "@addmarknl", "updated" : 1661776095945, "userId" : null, "username" : null, "website" : "https://www.addmark.nl" })
Delen

Iedere maand zijn er weer nieuwe Social Media ontwikkelingen. Hierin blijft Instagram niet achter en lanceert verschillende nieuwe opties. Zo kunnen we nu gebruik maken van Instagram Reels, nieuwe lettertypen in Instagram Story en het maken van QR-codes. Daarnaast blijft Instagram innoveren en is druk aan het testen met Instagram Direct en Messenger. Blijf op de hoogte en haal jouw voordeel met de nieuwste Instagram update van deze maand.

TikTok features als inspiratie voor Instagram Reels

In het afgelopen half jaar heeft TikTok een flinke groei doorgemaakt. Het aantal gebruikers in Nederland is met minimaal 1 miljoen gestegen naar in totaal meer dan 3,5 miljoen gebruikers. Er worden veel creatieve en ludieke video’s op het platform gedeeld en met meer dan 12,3 miljard maandelijkse impressies in Nederland worden deze video’s ook nog eens veel bekeken.

Voor Instagram reden genoeg om de features van TikTok eens goed te bekijken en verschillende opties ook toe te passen binnen hun platform. Zo is Instagram op dit moment bezig met het uitrollen van Instagram Reels. Een nieuwe feature om korte en creatieve video’s op Instagram te delen en ontdekken.

In meer dan 50 landen is deze optie nu mogelijk, waaronder ook in Nederland:

AddMark_telefoonbeeld_Reels

Messenger en Instagram Direct worden samengevoegd

In de Instagram app is op dit moment rechtsboven het papieren vliegtuig icoon nog te vinden, maar dit zal binnen enige tijd gaan veranderen. Op dit moment is Instagram bezig met het testen van Messenger binnen Instagram. Verschillende Instagram gebruikers hebben al een pop-up bericht ontvangen waarmee de update mogelijk is.

Met de update zijn er meer mogelijkheden, zoals:
  • Een nieuwe kleurrijke look in de chats;
  • Reageren met een emoji;
  • Berichten beantwoorden met een swipe;
  • Chat met Facebook vrienden.

messenger_IGdirect

Het wordt dus mogelijk om met contacten vanuit Messenger een chat te starten. Behalve 1-op-1 gesprekken is het via Messenger Rooms ook mogelijk om met een groep van maximaal 50 personen een chat te openen.  

Nieuwe lettertypen op Instagram Story

Eerder dit jaar werd er al getest met verschillende nieuwe lettertypen op Instagram Story. Een functie waar iedereen op zat te wachten. Nu zijn de nieuwe lettertypen sinds kort voor iedereen toegankelijk. Behalve creativiteit, draagt deze optie ook bij aan de toegankelijkheid van het platform. Met name het lettertype dat op Comic Sans lijkt, is voor mensen met dyslexie beter te lezen.

Instagram QR-codes en hoe maak je ze?

Hoewel de QR-code al lang bestaat, heeft Instagram recent een nieuwe update doorgevoerd waarin de QR-code is meegenomen. Met de QR-code is het makkelijk om in contact te komen met vrienden of bedrijven. Bij het scannen van de QR-code wordt direct doorverwezen naar het Instagram profiel. De uitgelezen kans voor bedrijven om via deze weg openingstijden, product promotie en creatieve content te laten zien.

Een extra tool om online en offline elkaar nog meer te laten versterken. Ondersteun bijvoorbeeld een menukaart door te inspireren met foto’s van gerechten op Instagram. Bind je nieuwe klanten door het volgen van jouw Instagram account. Laat zien welk profiel een ambassadeur moet taggen in een Instagram post met een van jouw producten. Of ligt Instagram shopping uit!

Het maken van een Instagram code is makkelijk en snel te vinden. Open de Instagram app, ga naar het profiel waarvoor je een Instagram QR-code wilt maken. Binnen het Instagram profiel klik je rechtsboven op menu en vervolgens verschijnt de optie QR-code. De QR-code kun je ook nog eens naar eigen stijl aanpassen.

AddMark_telefoonbeeld_QR2AddMark_telefoonbeeld_QR

 

Wil je meer weten over extra ondersteuning of het volledige beheer van jouw Social Media kanalen? Lees verder over de inzet van Social Media of neem contact op via info@addmark.nl.

Meerdere blogs