blog
02 april, 2024 4 minuten leestijd

Transformeer je strategie met behulp van deze marketing template!

Robert Scheele Robert Scheele
(BlogAuthor: { "avatar" : "https://app.hubspot.com/settings/avatar/8635120114e5b9d84df93e1714ab69ed", "bio" : "", "cdnPurgeEmbargoTime" : null, "cosObjectType" : "BLOG_AUTHOR", "created" : 1709735081596, "deletedAt" : 0, "displayName" : "Robert Scheele", "email" : "robert@addmark.nl", "facebook" : "https://www.facebook.com/addmarknl", "fullName" : "Robert Scheele", "gravatarUrl" : "https://app.hubspot.com/settings/avatar/8635120114e5b9d84df93e1714ab69ed", "hasSocialProfiles" : true, "id" : 159655566638, "label" : "Robert Scheele", "language" : "nl", "linkedin" : "https://www.linkedin.com/company/addmarknl/", "name" : "Robert Scheele", "portalId" : 7066865, "slug" : "robert-scheele", "translatedFromId" : null, "translations" : { }, "twitter" : "https://twitter.com/addmarknl", "twitterUsername" : "@addmarknl", "updated" : 1709735081596, "userId" : null, "username" : null, "website" : "https://www.addmark.nl/" })
Delen

Transformeer je marketingstrategie met een template! Bespaar tijd, krijg helderheid en verhoog je effectiviteit. Download onze marketing template! 

Stel je voor: je bedrijf op volle snelheid vooruit, maar zonder enige kaart of kompas in handen. Klinkt dat als een recept voor succes? Natuurlijk niet! En toch, zonder een solide marketingplan, is dat precies hoe je je bedrijfsvoering navigeert - blindelings hopend op bestemming succes.

In de complexe wereld van zaken doen, is een strategisch marketingplan geen luxe; het is een absolute noodzaak. Daarom hebben wij een marketingplan template gemaakt die je zelf kan implementeren voor jouw bedrijf.

Wat is een marketingplan?

Een marketingplan is je actieplan voor het bereiken van potentiële klanten en het omzetten van hen in klanten voor je product of dienst. Het marketingplan beantwoordt de verschillende cruciale vragen: wie wil je bereiken, hoe ga je ze bereiken en wat ga je ze vertellen. In de basis bestaat het uit:

 • Bedrijfsinformatie: Dit is een essentiële introductie van je onderneming. Het beschrijft wie je bent, de kernactiviteiten van je bedrijf, en de passie die je drijft. Het doel is om een helder beeld te schetsen van je missie, visie, en de waarden die je nastreeft.
 • Doelstellingen: SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Een doel opstellen volgens deze methode zorgt ervoor dat het duidelijk, haalbaar en tijdgebonden is. Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen "We willen meer verkopen", zeg je "We streven naar een verkoopstijging van 10% in het komende kwartaal".
 • SWOT analyse: Dit is een strategisch hulpmiddel om je bedrijfssterktes (Strengths), zwaktes (Weaknesses), kansen (Opportunities) en bedreigingen (Threats) in kaart te brengen. Het biedt inzicht in hoe je bedrijf presteert ten opzichte van de concurrentie en identificeert gebieden voor groei en verbetering.
 • Bedrijfsstrategieën: Dit omvat de langetermijnplannen en doelen die je bedrijf nastreeft en hoe marketing bijdraagt aan het bereiken van deze doelen.
 • Doelgroep: Kennis van je klanten is cruciaal. Dit segment beschrijft wie je klanten zijn, wat hun behoeften zijn en hoe jouw product of dienst een oplossing biedt voor hun problemen of hun leven verbetert.
 • Marktstrategie: Dit deel gaat over hoe je van plan bent je doelgroep te bereiken en te overtuigen. Het omvat de kernboodschap die je wilt overbrengen en de beloftes die je maakt aan je klanten.
 • Marketing kanalen: Dit zijn de kanalen en platforms die je gebruikt om je boodschap te verspreiden en met je doelgroep te communiceren. Denk aan sociale media, e-mailmarketing, online advertenties en meer.
 • Tech Stacks: Dit verwijst naar de verzameling technologieën en digitale hulpmiddelen die je gebruikt voor marketingdoeleinden. Dit kan variëren van Customer Relationship Management (CRM) systemen tot analytics tools die helpen bij het meten van de effectiviteit van je marketinginspanningen.

Overal, helpt je marketingplan om georganiseerd en gefocust te blijven en is het essentieel voor het groeien van je bedrijf.

Wat zijn de voordelen van een marketingplan?

Het ontwikkelen van een marketingplan is als het leggen van de fundering voor je bedrijf. Het zorgt ervoor dat je inspanningen niet alleen doelgericht, maar ook effectief zijn. Hieronder leggen we uit waarom een marketingplan onmisbaar is voor elk bedrijf:

 • Duidelijke richting: Met een marketingplan heb je een heldere roadmap die je precies laat zien waar je naartoe gaat en hoe je daar komt. 
 • Tevreden klanten: Een doordacht marketingplan betekent dat je begrijpt wat je klanten willen en nodig hebben. Dit leidt tot betere service, hogere klanttevredenheid en uiteindelijk tot loyalere klanten.
 • Flexibiliteit: De markt verandert voortdurend. Een goed marketingplan is flexibel, zodat je snel kunt inspelen op nieuwe kansen of uitdagingen.
 • Resultaten die je kunt meten: Door doelen te stellen, kun je bijhouden wat werkt en wat niet. Dit betekent dat je je strategie kunt aanpassen om ervoor te zorgen dat je altijd de best mogelijke resultaten behaalt.
 • Slimme beslissingen: Een marketingplan stelt je in staat om beslissingen te nemen gebaseerd op strategie, niet op impuls. Dit betekent dat elke actie die je onderneemt bijdraagt aan je bredere bedrijfsdoelstellingen, waardoor de inspanningen veel effectiever zijn.

Een marketingplan is dus veel meer dan een document; het is een essentiële tool die je bedrijf helpt te navigeren naar succes. Klik hier om direct toegang te krijgen tot deze geweldige tool.

Conclusie: waarom het een goed idee is om de marketing template te downloaden

Het downloaden van onze marketing template is de eerste stap naar het structureren en versterken van je marketinginspanningen. Met deze template:

 • Bespaar tijd: Geen uren meer verspillen aan het vanaf nul opbouwen van een plan. Onze template geeft je een direct bruikbaar raamwerk.
 • Krijg helderheid: Duidelijke secties en aanwijzingen helpen je om je gedachten te ordenen en je strategie te verfijnen.
 • Voorkom overweldiging: Het opdelen van je marketingplan in beheersbare stukken maakt het proces minder ontmoedigend en beter haalbaar.
 • Verhoog effectiviteit: Door een beproefd template te volgen, zet je je inspanningen om in resultaten, gebaseerd op 'best practices'.

Kortom, onze marketing template is jouw tool naar een gestructureerd en succesvol marketingplan.

Meer weten? Plan gratis een gesprek in met Carel of neem contact op met Sander!

Plan Afspraak →

 

 

 

sander-blog-badge
Geef Sander een belletje 06 502 131 26
Of stuur hem een e-mail sander@addmark.nl

Meerdere blogs