Contentstrategie

Contentstrategie

Wil je de kans op terugkerende klanten fors verhogen? Dwing jezelf na te denken welke content relevant is voor je doelgroep en doe dit aan de hand van een contentstrategie. Goede content heeft namelijk waarde voor je doelgroep en creëert bovendien betrokkenheid bij je merk, producten en diensten. Wil je unieke content die opvalt en kan je wel een zetje in de goede richting gebruiken? Stippel een content strategie uit met onlinemarketingbureau AddMark!

addmark-content-strategie

Wat is een contentstrategie?

Een contentstrategie is een plan van aanpak waarbij je strategische keuzes voor content vastlegt. Het is een essentieel onderdeel binnen je marketingstrategie, want je beschrijft wat je gaat doen op het gebied van onlinecontent. De content die je publiceert, moet bijdragen aan je marketingdoelen. Bepaal daarom heldere doelen bij het uitstippelen van een contentstrategie en maak ze meetbaar. Dit doe je bijvoorbeeld met Key Performance Indicators. Verder definieer je je doelgroep, breng je de klantreis in kaart én leg je vast welke type content in elke fase noodzakelijk is.

Hoe belangrijk is een content strategie voor SEO?

Het bepalen van een contentmarketing strategie is dus belangrijk om relevante content te publiceren aan je doelgroep, maar is een content strategie ook voor SEO belangrijk? Het antwoord is duidelijk: ja! Content is namelijk dé manier om hoger te scoren in de onlinezoekmachines. Stel dat je een goede blog schrijft, dan kan dit artikel ook na een jaar nog bezoekers naar je website trekken. Werk daarom met trefwoorden in de content die je publiceert en doe een zoekwoordenonderzoek om content perfect af te stemmen op je doelgroep.

addmark-contentstrategie

Welke voordelen leveren contentstrategieën nog meer op?

Een SEO content strategie is dus een uitstekende manier om hoger te ranken in de zoekmachines van Google en Bing. Welke voordelen levert een strategie content marketing nog meer op?

1. Door het verspreiden van relevante content neemt je naamsbekendheid toe;
2. Je deelt informatie met je doelgroep en dit verhoogt je gunfactor;
3. Je genereert meer verkeer naar je website;
4. Waardevolle content zorgt voor meer leads en een betere conversie;
5. Een goede strategie verzekert je van een constante stroom aan content.

Succes boeken met contentmarketing? Start met een goede contentstrategie en vraag AddMark om hulp!

Reviews van onze klanten

dolf-ebskamp
Dolf DNA United Forwarders

Motto van ons bedrijf: "Whatever it takes, we take it there!!". Heel fijn dat de werkwijze van onze partner Addmark in Goes (HubSpot CRM Marketing & Sales & Service) hier volledig op aansluit. Eerste fase (na een supervoorbereiding) in 2 weken voor mekaar, naadloos overgestapt met onze Salesafdeling op HubSpot.

logo-tiny-rebel
Team Tinyrebel Tinyrebel

Het werken met Addmark hebben wij als erg prettig ervaren. Vooral de Hands on mentaliteit werkt erg plezierig. Onze Website en Brochure zijn volledige door Addmark onderhanden genomen naar een wat meer rebelse insteek.

insocial logo
Monique Insocial

Wij werken nog steeds samen met Addmark en het is een prettige marketing/HubSpot partner. Samen werken wij aan constante optimalisaties en features voor onze organisatie binnen de marketing hub. Ook ondersteunen zij ons met onze SEO doelstellingen. Dit verloopt allemaal goed en ze denken altijd met ons mee!

review-gbg-logo
GBG

Wat een mooi bedrijf om mee samen te werken, twee jonge ondernemers die voor meer dan 100% klaarstaan voor hun klanten. Ze denken mee, zijn flexibel en enorm gedreven en enthousiast. Een echte aanrader om je bedrijf online goed in de markt te zetten!

review-dirk-neemdirk
Dirk NeemDirk

De keuze voor AddMark is een duidelijke keuze. Ze pakken je ideeën op en maken het zichtbaar. Van a-z hebben ze me meegenomen in de stappen die zij wilde maken voor NeemDirk. Achter het merk NeemDirk zit een hoop data welke ze op een Jip&Janneke manier kunnen vertalen naar mij. Ze kunnen achter de schermen dagelijks aan de knoppen draaien zodat het resultaat sneller kan worden geboekt. Kortom de doelstelling wordt uit handen gegeven en misschien wel sneller bereikt dan we ooit hadden gedacht.

carel-call-to-action

Hulp nodig bij het ontwikkelen van een content strategie? AddMark biedt uitkomst!

Ben je nieuwsgierig naar hoe een contentstrategie jouw werk leuker maakt? Een uitstekende reden om direct contact op te nemen met onlinemarketingbureau AddMark. Wij leren je hoe je een contentmarketingstrategie opstelt, uitvoert en evalueert. Op die manier krijgt je doelgroep relevante content te zien op het juiste moment. Kom daarom in actie, plan een call in met een van onze professionals en ontdek hoe winstgevend het is om alle voordelen van onlinemarketing optimaal te benutten!

Afspraak maken →