blog
28 april, 2021 2 minuten leestijd

5 SEO tips voor jouw website

Carel Schrier Carel Schrier
(BlogAuthor: { "avatar" : "https://app.hubspot.com/settings/avatar/4b22bd36287d9b0dabee64c969ccb94c", "bio" : "Hoi ik ben Carel! Online marketeer, altijd bezig met vernieuwing en ontwikkeling!", "cdnPurgeEmbargoTime" : null, "cosObjectType" : "BLOG_AUTHOR", "created" : 1585427895884, "deletedAt" : 0, "displayName" : "Carel Schrier", "email" : "carel@addmark.nl", "facebook" : "https://www.facebook.com/addmarknl", "fullName" : "Carel Schrier", "gravatarUrl" : "https://app.hubspot.com/settings/avatar/4b22bd36287d9b0dabee64c969ccb94c", "hasSocialProfiles" : true, "id" : 27702927703, "label" : "Carel Schrier", "language" : "nl", "linkedin" : "https://www.linkedin.com/in/carelschrier/", "name" : "Carel Schrier", "portalId" : 7066865, "slug" : "carel-schrier", "translatedFromId" : null, "translations" : { }, "twitter" : "https://twitter.com/addmarknl", "twitterUsername" : "@addmarknl", "updated" : 1661776095945, "userId" : null, "username" : null, "website" : "https://www.addmark.nl" })
Delen

Om ervoor te zorgen dat potentiële klanten terecht komen op jouw website is het belangrijk dat je gebruik maakt van SEO, Search Engine Optimization. Door goed gebruik te maken van zoekmachine optimalisatie zal jouw website sneller bovenaan de zoekresultaten verschijnen en ben je dus goed vindbaar voor potentiële klanten. In dit blog worden 5 SEO tips gegeven waardoor jouw website beter vindbaar is.

Tip 1: sta stil bij je doelgroep voor website optimalisatie

Het is belangrijk om eerst goed in beeld te hebben wie je doelgroep is. Bedenk welke behoefte klanten hebben en sluit hier goed bij aan. Welke vragen hebben zij en hoe kan jij door middel van de content op je website hier een oplossing voor geven? Door in jouw content gebruik te maken van SEO zullen klanten jouw oplossing voor hun vraag ook vinden.

Tip 2: start een zoekwoordenonderzoek

Om erachter te komen welke zoektermen gebruikt worden door jouw doelgroep kan je een zoekwoordenonderzoek uitvoeren. Hierdoor krijg je inzicht in de woorden die worden gebruikt door potentiële klanten om bepaalde informatie op te zoeken. Zo weet je precies welke woorden je als keywords kunt verwerken in de content, zodat jouw website op het juiste moment in de zoekresultaten verschijnt.

blog-tips

Tip 3: zorg dat je SEO-content een professionele uitstraling heeft

Je doelgroep moet zich aangetrokken voelen tot de tekst om deze te gaan lezen. Kies daarom zorgvuldig je gebruik van woorden en je manier van schrijven. Ook de indeling van tekst is erg belangrijk. Deze moet overzichtelijk zijn waardoor bezoekers makkelijk door de tekst heen kunnen lezen. Verder is het goed om het visueel aantrekkelijk te maken met afbeeldingen en kleur. Een professionele uitstraling kan ervoor zorgen dat externe websites naar jouw website linken en dat zorgt weer voor een hogere pagerank.

Tip 4: wees uniek en relevant in je content optimalisatie

Om een hoge ranking op Google te krijgen is het belangrijk om unieke en relevante content te hebben op je website. Google zoekt namelijk naar een kwalitatief goede tekst die aansluit bij zoekopdrachten. Verder is het belangrijk dat de content uniek is en niet van andere websites gekopieerd is. Als jouw website hieraan voldoet zal deze hoger getoond worden in de zoekresultaten waardoor potentiële klanten sneller op jouw website terecht komen.

Schermafbeelding_2021-04-21_om_15.01.08-01

Tip 5: optimaliseer je website ook op technisch gebied

Het is belangrijk dat je website goed werkt, zodat bezoekers een fijne ervaring hebben met jouw site. Zorg ervoor dat je een goede hosting hebt voor je website. Hierdoor zal je website ook met snelheid werken. Voor bezoekers is het belangrijk dat een website goed en snel werkt. Als de website er te lang over doet om iets te laden haken bezoekers af. Ook is het belangrijk dat knoppen en links op je website goed werken. Voldoe aan de verwachting van je potentiële klanten.

 

Wil je nog meer te weten komen over SEO of heb je hulp nodig bij het toepassen van zoekmachine optimalisatie? Neem dan contact met ons op voor hulp.

Meerdere blogs