Typografie

Typografie

Ieder lettertype heeft een eigen karakter en het is belangrijk om na te denken wat het beste past bij je bedrijf en de doelgroep. Als organisatie zet je graag iets neer dat uniek is, inspireert en overhaalt om tot een aankoop over te gaan. Een typografisch ontwerp door een specialist is daarom een goede keuze. Dit is goed voor de leesbaarheid van alle teksten die je zowel offline als online verspreidt.

addmark-data-automation

Wat is typografie?

Typografie is onder te verdelen in functionaliteit en de waarneming ervan. De begrippen en principes bestaan al heel erg lang, maar ook tegenwoordig blijft dit een belangrijk onderdeel voor organisaties. Het gaat over het vormgeven, opmaken en publiceren van tekst. Hierbij wordt ook nog eens rekening gehouden met de indeling van de pagina. De typografie is bovendien onderdeel van de huisstijl en dient hier naadloos op aan te sluiten.

Er zijn dus een aantal onderdelen die altijd terugkomen bij het bepalen van een passende typografie:

- tekstblokken
- zetbreedtes
- marges
- lettergroottes
- lettersoorten
- afstand tussen letters, tekstregels en kolommen
- leestekens
- kleur

addmark-strategisch-advies

Leesbaarheid en herkenning

Teksten die gepubliceerd worden moeten goed leesbaar zijn. Dit helpt de doelgroep om informatie op de juiste manier te verwerken. Hoe aantrekkelijker het is om een tekst te lezen, hoe eerder een prospect daadwerkelijk klant wordt en een product of dienst bij je afneemt.

Daarnaast is het waardevol wanneer teksten ook herkenning oproepen bij de doelgroep. De gekozen typografie moet dus overal worden doorgevoerd en in dat geval dragen de verschillende hiërarchische onderdelen bij aan de herkenbaarheid.

Een tekst met impact

Het is belangrijk dat teksten aansluiten bij jouw doelgroep. Daarbij is het ook van belang dat de tekst de juiste uitstraling heeft. Die uitstraling wordt bepaald door de opmaak van de tekst die naadloos aansluit op de huisstijl. Naast de opmaak is het zaak om rekening te houden met het doel van de tekst en het medium waarop de tekst wordt getoond of afgedrukt. Deze elementen vormen de basis voor het creëren van tekst met impact.

Een huisstijl inclusief typografie?

Voor een goed typografisch ontwerp ben je bij AddMark aan het goede adres. Wij zetten graag onze kennis en expertise in om te helpen met het vormgeven van typografie. AddMark heeft specialisten in huis die samen met jou werken aan een ontwerp. We bespreken eerst jouw wensen, zodat we vervolgens een ontwerp kunnen creëren dat past bij jouw huisstijl, organisatie en doelgroep.

Reviews van onze klanten

dolf-ebskamp
Dolf DNA United Forwarders

Motto van ons bedrijf: "Whatever it takes, we take it there!!". Heel fijn dat de werkwijze van onze partner Addmark in Goes (HubSpot CRM Marketing & Sales & Service) hier volledig op aansluit. Eerste fase (na een supervoorbereiding) in 2 weken voor mekaar, naadloos overgestapt met onze Salesafdeling op HubSpot.

logo-tiny-rebel
Team Tinyrebel Tinyrebel

Het werken met Addmark hebben wij als erg prettig ervaren. Vooral de Hands on mentaliteit werkt erg plezierig. Onze Website en Brochure zijn volledige door Addmark onderhanden genomen naar een wat meer rebelse insteek.

insocial logo
Monique Insocial

Wij werken nog steeds samen met Addmark en het is een prettige marketing/HubSpot partner. Samen werken wij aan constante optimalisaties en features voor onze organisatie binnen de marketing hub. Ook ondersteunen zij ons met onze SEO doelstellingen. Dit verloopt allemaal goed en ze denken altijd met ons mee!

review-gbg-logo
GBG

Wat een mooi bedrijf om mee samen te werken, twee jonge ondernemers die voor meer dan 100% klaarstaan voor hun klanten. Ze denken mee, zijn flexibel en enorm gedreven en enthousiast. Een echte aanrader om je bedrijf online goed in de markt te zetten!

review-dirk-neemdirk
Dirk NeemDirk

De keuze voor AddMark is een duidelijke keuze. Ze pakken je ideeën op en maken het zichtbaar. Van a-z hebben ze me meegenomen in de stappen die zij wilde maken voor NeemDirk. Achter het merk NeemDirk zit een hoop data welke ze op een Jip&Janneke manier kunnen vertalen naar mij. Ze kunnen achter de schermen dagelijks aan de knoppen draaien zodat het resultaat sneller kan worden geboekt. Kortom de doelstelling wordt uit handen gegeven en misschien wel sneller bereikt dan we ooit hadden gedacht.

carel-call-to-action

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij bespreken graag jouw wensen in een gesprek.

Plan vrijblijvend een afspraak in met Carel

Afspraak maken →